Nieuwe off-road voertuigschakelaars van Marquardt

  26-07-2012

De nieuwe Switch-serie 3250 voor terreinwagens

[RIETHEIM-WEILHEIM] MARQUARDT, de fabrikant van schakelaars en schakelsystemen, lanceert een nieuwe serie tuimelschakelaars. Deze serie is speciaal ontworpen voor toepassing in off-road voertuigen. Met de IP 66 en IP 68 milieubescherming is het ontworpen voor gebruik in een ruwe omgeving. Het unieke snap-action-schakelconcept is superieur aan de concurrentie en al miljoenen keren goedgekeurd in de auto-industrie.
De nieuwe tuimelschakelaar serie 3250 maakt indruk met zijn robuuste technologie. Met zijn hoge stof- en waterbescherming (tot IP 66 en IP 68) is het zeer goed gesitueerd in veeleisende omgevingen. De schakelaar is uitgerust met maximaal twee onafhankelijke schakelsystemen met klikwerking. De contacten voeren een relatieve beweging uit tijdens het schakelproces. Hierdoor zijn de contacten zelfreinigend of breken ze zelfs lichte lassen.
Met een breed scala aan prestaties, van signaalbelastingen van slechts 0,5 mA tot 20 A bij 12 VDC of 24 VDC, is de nieuwe schakelaar geschikt voor alle soorten toepassingen in een voertuigcabine, zoals lampen, raamheffer, alle typen van ventilatoren of aanjagers of servomotoren. Het hoge uithoudingsvermogen van meer dan 500.000 mechanische actuaties is een verder bewijs voor de hoge betrouwbaarheid.
Alle vereiste schakelfuncties zijn haalbaar voor de nieuwe schakelaar. Maximaal vier geïntegreerde LED's maken een individuele combinatie van achtergrond- en functie-verlichting mogelijk. Dankzij het schilderen in verschillende kleuren en het laseretsen van verschillende symbolen van de variabele schuddop, kan een aantrekkelijk en individueel ontwerp worden gerealiseerd. Speciale functies zoals de vergrendelfunctie die onbedoelde activering van kritieke functies en accessoires zoals meerdere montagekaders, indicatielampjes en gatpluggen in het switchontwerp vermijdt, evenals connectoren en timers maken het portfolio compleet.
Voor een eenvoudige en duidelijke afhandeling van de verscheidenheid van alle combinatiemogelijkheden, vindt u de productconfigurator voor de MARQUARDT-switch serie 3250 onder http://www.marquardt-schalter.de/configurator3250. De volledige producteigenschappen kunnen expliciet en snel worden gedefinieerd. Daarnaast kan een gegevensblad worden gegenereerd dat voldoet aan elke configuratie. In een volgende stap kunnen alle gegenereerde configuraties rechtstreeks worden opgevraagd. Binnen een korte tijd zal een individuele offerte voor de selectie van de schakelaars worden gegenereerd.
Tientallen jaren ervaring in de automobielindustrie maakt de nieuwe MARQUARDT productserie 3250 de juiste oplossing voor uw toepassing.
(Artikel verstrekt door Marquardt GmbH.)